HOORN - Kinderen uit gezinnen die minder te besteden hebben, kunnen dit jaar wederom gratis naar de kermis. De gemeente Hoorn geeft dit jaar vijf gratis kermismuntjes aan hen. Deze kermisactie voor inwoners van Hoorn is geldig voor tientallen attracties.

Van zaterdag 10 augustus tot en met maandag 19 augustus 2019 is het kermis in Hoorn.

Kholoud Al Mobayed, wethouder armoedebestrijding: ‘Alle kinderen in Hoorn moeten kunnen genieten van de kermis. Daarom bieden we al een aantal jaren gratis kermismuntjes aan. Dit jaar hebben we het aantal gratis muntjes uitgebreid van drie naar vijf. Ook kun je de muntjes bij veel meer attracties inwisselen. Zo maken we onze kermisactie tot een steeds groter succes.’

Wie kunnen gratis kermismuntjes krijgen?
De gemeente geeft alleen gratis kermismuntjes aan kinderen uit gezinnen met een laag inkomen die in de gemeente Hoorn wonen. Hieronder vallen kinderen uit gezinnen uit Hoorn die bekend zijn bij WerkSaam, Leergeld, de Voedselbank, de Kinderkledingbank of die in een schuldregeling zitten.

Hoe krijg ik de kermismuntjes?
De kermismuntjes ontvangen is gemakkelijk en gaat in drie stappen:

1. Ga naar www.hoorn.nl/kermisactie. Als u geen computer of internet thuis heeft, dan kunt u bij het wijkcentrum of de bibliotheek op internet. U kunt de gemeente bellen als u er niet uitkomt.
2. Vul het formulier vóór zaterdag 20 juli 2019 in.
3. De kermismuntjes worden uiterlijk de eerste week van augustus naar uw huisadres gestuurd. Dan ontvangt u ook meer informatie over de attracties die met deze actie meedoen.