HOORN - Zeker in de zomermaanden zoekt iedereen verkoeling in het water. Zwemmen in de haven of springen vanaf de kade is levensgevaarlijk en daarom verboden. Maar er zijn voldoende alternatieven. En vanaf dit weekend komt daar een geweldige plek bij.

Waar kunt u zwemmen?
Strand Zon en Vreugd ligt naast schouwburg Het Park, aan de westzijde van de binnenstad en nabij de Grote Waal. Zon en Vreugd is een klein strand met daarachter een kleine ligweide van gras. Dit gedeelte van de Westerdijk is altijd al een bekende zwemplek geweest. Een traditie om daar te gaan zwemmen.

De Schelpenhoek en Oranje Buiten bieden bij uitstek een heerlijk stukje zandstrand om te pootje baden en te zwemmen in het IJsselmeer. Het Schelpenstrandje ligt in het recreatiegebied Schellinkhouterdijk. Het strandje is vernoemd naar het gebied waar het ligt, de Schelphoek. Het Schelpenstrandje bestaat uit een oever van zand en een grote ligweide van gras. Achter de ligweide ligt het bosplantsoen dat deel uitmaakt van het recreatiegebied en het Julianapark. Er is een toiletvoorziening aanwezig. Ook is er een kiosk.

Zwemplatform in het Julianapark
Op vrijdag 19 juli 2019 is een zwemplatform voor het strand van het Julianapark geopend. Initiatiefnemer Jan Kollen plaatste zijn idee op www.vooreenmooiestad.nl en kreeg daar veel steun van Hoornse ondernemers en vrijwilligers. Het resultaat mag er zijn: een mooi platform dat voor extra zwemplezier zorgt in het Julianapark.

Meer zwemplekken ontdekken?
Kijk dan op www.zwemwater.nl of download de gratis Zwemwaterapp voor Apple of voor Android.

Een veilige zomer voor iedereen
De havenmeesters, wijkagenten en de handhavers letten ook deze zomer weer op de plekken waar u niet mag zwemmen. Bovendien loopt u het risico op een boete van € 140 per overtreding. Niet doen dus want van dat geld kunt u deze zomer veel leukere dingen doen!