URSEM - Een dorpshuis. Dat is echt een wens van Ursemmers. En dan het liefst een dorpshuis waar overdag ook in gebiljart kan worden en waar ’s avonds jongeren in kunnen. Ook voor kunst en cultuur moet een plek zijn. Deze wensen kwamen duidelijk naar voren tijdens het dorpsgesprek in Ursem. Inwoners zien nog meer kansen en zijn tevens bereid om de handen uit de mouwen te steken. De gemeente kan ondersteunen waar nodig.

Donderdagavond 6 april gingen zo’n 100 inwoners van Ursem in gesprek met het college van de gemeente Koggenland in de Batter. De Batter werd direct genoemd als iets waar de inwoners trots op zijn. En terecht, de Batter is een prachtig multifunctioneel gebouw in het hart van het dorp. Ursemmers zijn ook trots op het landelijk karakter van het dorp, de plaatselijke supermarkt, evenementen die georganiseerd worden en op de velen inwoners die zich vrijwillig ergens voor inzetten.

Inwoners gaan in groepen aan de slag met de onderwerpen: dorpshuis, een cultuurplan, kunst en recreatie en de uitstraling van het dorp. Burgemeester Posthumus moedigt de werkgroepen aan om vooral te denken in mogelijkheden, in plaats van in onmogelijkheden. De groepen nemen zelf initiatief voor een eerste start. De gemeente staat open voor verdere plannen en denkt graag mee.

Vervolg dorpsgesprekken

Burgemeester Posthumus en wethouders Win Bijman, Caroline van de Pol en Koos Knijn vervolgen hun gesprekken met de dorpen. Obdam is het volgende dorp waar het college langs gaat. Meer informatie via www.koggenland.nl/dorpsgesprek.