ENKHUIZEN - Huishoudens met een minimum inkomen kunnen een eenmalige energietoeslag krijgen. Dit is een financiële bijdrage voor de verhoogde energiekosten. De gemeente keert deze toeslag uit.

De energietoeslag bedroeg € 800,- maar is per 1 oktober 2022 verhoogd naar € 1.300,-. Heeft u de € 800,- al ontvangen? Dan krijgt u een nabetaling van € 500,-. Dit gaat automatisch, hier hoeft u niks voor te doen. U krijgt hierover eind oktober 2022 een brief.

Als u nog een aanvraag moet doen of uw aanvraag is nog in behandeling, krijgt u bij toekenning van de aanvraag € 1.300,-. Een aanvraag kan gedaan worden via onze website. Wilt u liever schriftelijk uw aanvraag indienen, vraagt u dan bij de gemeente om het papieren aanvraagformulier. Dit kan via telefoonnummer 14 0228. Let erop dat u alle gevraagde gegevens bij het aanvraagformulier voegt.

Gratis advies

U kunt via de website gezondverzekerd.nl gratis advies krijgen over uw energieverbruik en uw energiecontract. Wij zijn bewust van de problemen die de hoge energiekosten met zich mee brengen voor sommige huishoudens. De gemeente heeft niet de financiële middelen om de problemen voor iedereen op te lossen. De oplossing zal vanuit de landelijke overheid moeten komen. In de tussentijd doen wij er alles aan om onze inwoners waar het kan te ondersteunen. Als u in de financiële problemen komt, neemt u dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0228. Dan kijken wij samen naar de mogelijkheden.