WOGNUM - Kees Zwakman verdiepte zich na zijn pensionering in het kunst schilderen. Hij exposeert zijn werk sinds 2019 en bracht zijn schilderijen van het afgelopen jaar voor een expositie naar het gemeentehuis van Wognum. Hier hangen vanaf 1 februari tot 1 juni zijn olieverfdoeken met figuratieve werken. Kom ze bewonderen in de hal van de gebouwen Midden en Noord, tussen 9:00 uur t/m 16:00 uur.


Over Kees Zwakman

Kees Zwakman is geboren en getogen in Bergen NH, waar de kunst nooit ver weg is. Vanaf het begin van de fusie tot 2020 was hij werkzaam bij de griffie van de gemeente Medemblik. Tekenen en schilderen deed hij al zijn hele leven, maar na zijn pensionering kreeg hij de kans zich verder te ontwikkelen. Hij volgde de opleiding Tekenen en schilderen bij Crejat, een parttime kunstacademie in Alkmaar. Deze opleiding sloot hij af met een academisch jaar in 2019. In 2021 volgde Kees de Wackers Academie voor figuratieve kunst in Amsterdam.

Zwakman is bijna dagelijks te vinden in zijn atelier in Alkmaar waar hij werkt aan figuratieve kunst, bijna altijd in olieverf. Soms zijn de schilderijen afgeleid van foto’s die hem treffen. Vaak ook afgeleid van een schets, die vluchtig onderweg is gemaakt: een dreigende wolkenlucht, de weerspiegeling in het water, een hut in een bos. Hij nam deel aan een groepsexpositie in Expo Koel 310 in Alkmaar in 2019 en in het Witte kerkje in Heiloo. Al eerder, in 2020, exposeerde Kees Zwakman in het gemeentehuis in Wognum. Graag laat hij deze maanden zijn werk van het afgelopen jaar zien.

Ook exposeren?

"We zien graag kunst in het gemeentehuis in Wognum. Wilt u bij ons exposeren in 2023? Dan nodigen we u graag uit daarvoor een aanvraag te doen. Lees meer hierover op onze website."