AARTSWOUD - Op zondag 10 juni start een nieuwe tentoonstelling in de potstal van het Rundveemuseum in Aartswoud. Dit jaar is gekozen voor de omringende natuur in veel facetten. De titel van de tentoonstelling is: “Akkers en bijen, vogels en weiden” en is tot en met 30 september te bekijken.

De opening wordt zondagmiddag 10 juni verricht door leerlingen van de basisschool uit Aartswoud. Dit is dan meteen de ludieke start van een tentoonstelling die niet alleen is om te naar kijken maar die ook aanzet tot doen!

Vogels, natuurbeheer, bloeiende akkerranden, vlinders, bijen en nog veel meer komen voorbij. Deze onderwerpen lenen zich bij uitstek voor activiteiten zoals een lezing, wandeltocht, fotocursus etc. Ook de opstelling in de stal is de moeite meer dan waard! Er staan veel verenigingen met informatie die inspireert. Samen met het museum is een veelzijdig programma ontwikkeld waarbij bezoekers en hun kinderen zelf in actie kunnen komen in de natuur. Bijvoorbeeld: in de nacht van 23 op 24 juni vindt de landelijke nachtvlindertelling plaats, ditmaal ook in Aartswoud! Het actuele programma is steeds op de website te bekijken bij de rubriek Nieuws.

Het Rundveemuseum Aat Grootes is elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13.00 tot 16.30 uur en is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl