SCHELLINKHOUT - Na een jaar van voorbereidingen om te onderzoeken wat de beste locatie is, vergaderen, plannen maken en ontwerpen gaat de aanleg van natuurspeeltuin Skik in Schellinkhout van start. Op woensdag 22 februari wordt een begin gemaakt met het kappen van een aantal bomen.

Kinderen hebben meegedacht
Kinderen en tieners van Schellinkhout hebben hierin een belangrijke rol gehad. Zij wilden graag een natuurspeeltuin in hun mooie dorp, want ondanks het landelijke karakter zijn er eigenlijk weinig plekken waar ze lekker en veilig kunnen spelen.

Ontwerpavond
In mei 2017 hebben de kinderen tijdens een ontwerpavond hun droomontwerp op papier gezet. Samen hebben ze leuke ideeën verzonnen voor de speeltuin zoals een kabelbaan, wiebelbrug, slingertouwen, vogelnest en klimparcours. Met deze schetsen en ideeën heeft hoveniersbedrijf De Twee Heren uit Grootebroek een veilig en uitdagend ontwerp gemaakt.

Naam speeltuin
Een wedstrijd onder de dorpsbewoners leverde de pakkende naam natuurspeeltuin Skik op. In de toekomstige natuurspeeltuin kunnen zowel jonge als oudere kinderen spelen en ontdekken. Er komen fijne zitplekken, zodat ook ouders en grootouders er prima kunnen vertoeven.

Vitale dorpen
Vanuit het project Vitale dorpen heeft de gemeente Drechterland een mooi bedrag toegezegd voor de basisaanleg van de natuurspeeltuin. Maar daarmee zijn de initiatiefnemers Anne-Mieke Meijer en Vivian van der Zwaag er nog niet. Voor de aanleg zijn zij nog op zoek naar extra financiering om alle wensen van de kinderen te realiseren. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een speelobject zoals een waterpomp of klimtoren.

Hulp nodig
Naast financiële bijdrages kunnen zij ook hulp gebruiken in de vorm van materialen, materieel en/of mankracht. Wilt u de natuurspeeltuin sponsoren? Wilt u zich opgeven als vrijwilliger? Heeft u vragen of bent u gewoon benieuwd naar de ontwikkelingen? Mail ons: amtstam@hotmail.com.