HOOGKARSPEL - De gemeente Drechterland ontvangt de laatste tijd weer regelmatig klachten over de overlast van hondenpoep in speeltuinen in grasveldjes. De gemeente heeft in een bericht daarom nogmaals gewezen op de opruimplicht die hondenbezitters hebben.

Veel hondenbezitters nemen de moeite om hun hond op de aangewezen plaatsen uit te laten. De kleine groep die dit nog niet doet, willen we graag wijzen op de gevolgen van hondenpoep. Hondenpoep is niet alleen vies en onhygiënisch maar kinderen kunnen er zelfs ziek van worden. De laatste tijd ontvangt de gemeente Drechterland regelmatig klachten over hondenpoep in speeltuinen en grasveldjes.

Opruimplicht
Hondenbezitters moeten er voor zorgen dat de hond niet poept op de weg, trottoirs, kinderspeelplaatsen, zandbakken, speelweides of park- en groenstroken binnen de bebouwde kom. Heeft uw hond hoge nood en gebeurt er toch een ongelukje? Dan is het verplicht om de hondenpoep op te ruimen, bijvoorbeeld met een schepje of zakje. Wij hopen dat iedere hondenbezitter haar/zijn verantwoordelijkheid neemt om de woon- en leefomgeving leefbaar te houden voor iedereen.

Losloopgebieden
Er zijn losloopgebieden in de gemeente, ook hier moet u hondenpoep opruimen. Binnen de bebouwde kom moeten honden verplicht aan de lijn. Meer informatie leest u op: honden-uitlaten.