BOVENKARSPEL - Op Nationale Buitenspeeldag zijn in de speeltuin aan de Spoorsingel in Bovenkarspel een aantal nieuwe speeltoestellen ‘officieel' in gebruik genomen. Wethouder Lydia Groot knipte samen met een aantal (klein)kinderen van bestuursleden van Stichting Jongerenbeweging Oud Papier een symbolisch lint door.

Veiligheid voorop

De speeltuin aan de Spoorsingel is sinds jaar en dag een fenomeen bij kinderen binnen en buiten de gemeentegrenzen. Alhoewel het voor sommige inwoners misschien nog als gisteren voelt, vond de laatste grote vernieuwing in 2012 plaats. En ook bij speeltoestellen geldt: na een aantal jaar moeten die vervangen worden. Zo kunnen alle kinderen veilig blijven spelen. Dit keer waren de allerkleinsten weer aan de beurt. Naast een groot speeltoestel in de hoek van de speeltuin is ook een nieuwe (peuter)glijbaan, (peuter)schommels en een kleine trampoline geplaatst. Overigens bleek bij plaatsing dat de verkeerde schommels waren geleverd, deze worden binnenkort nog vervangen door schommels geschikt voor peuters.

Samenwerking
De speeltoestellen in de speeltuin worden gefinancieerd door Stichting Jongeren Beweging Oud Papier. Zij zamelen geld in voor o.a. de speeltuin door het ophalen van oud papier. De gemeente Stede Broec is eigenaar van de speeltuin en verantwoordelijk voor het onderhoud en de daarbij horende veiligheidskeuringen. Richard Kamp (voorzitter stichting JOP) en Lydia Groot (wethouder gemeente Stede Broec) zijn dan ook ontzettend trots dat het nu weer gelukt is om het plaatsen van nieuwe speeltoestellen mogelijk te maken. Met alle aanwezigen werd er woensdag om 15.00 uur hardop tot vijf geteld, waarna het lint werd doorgeknipt. Dit was ook het startsein voor de kinderen om weer lekker verder te spelen.