WOGNUM - Kinderen op de Hieronymusschool in Wognum hoeven zich nooit meer te vervelen in de pauze. Leerlingen uit groep 7 zijn namelijk opgeleid tot Move Mates, ofwel bewegingsmaatjes. Als Move Mates begeleiden ze spelletjes op het schoolplein.

Waardering en sociale groei
De kinderen uit groep 7 werden door de Move Mates coach van Team Sportservice, met theorie en praktijk, klaargestoomd voor hun nieuwe rol. Eerst gingen zij samen met hun coach aan de slag. Sinds kort doen ze dit zelfstandig in groepjes van drie. Buiten een welverdiend certificaat, krijgen de leerlingen waardering van kinderen uit andere groepen. Ook zijn ze sociaal enorm gegroeid. Ze begrijpen nu wat het inhoudt om voor een groep iets uit te leggen en orde te handhaven. Dit doen ze vol zelfvertrouwen.

Meer informatie
De gemeente vindt het belangrijk dat kinderen gezond kunnen opgroeien.Meer informatie over dit project vind je op www.movemates.nl. Waaronder ook een filmpje waarin Move Mates van A tot Z wordt uitgelegd. Of neem contact op met: Team Sportservice, Zola Stoop (0229) -287700, e-mail: zstoop@teamsportservice.nl