MEDEMBLIK - Woensdag 21 maart 2018 worden verkiezingen gehouden voor de gemeenteraad. Ook kunt u dan uw stem uitbrengen voor het referendum.

In elke kern van de gemeente zijn stembureaus. Welk bureau u kunt bezoeken staat aangegeven op uw stempas. Die ontvangt u binnenkort, samen met een lijst met partijen en verkiesbare personen. Inwoners van Medemblik die op 5 februari 2018 stonden ingeschreven in de basisregistratie personen en ouder zijn dan 18 jaar, mogen stemmen.

Een ander uw stem laten uitbrengen

Kunt u niet stemmen op 21 maart? Dan mag iemand anders voor u stemmen. Tot 16 maart kunt u dit schriftelijk aanvragen. Formulieren hiervoor zijn verkrijgbaar bij Burgerzaken. U kunt het formulier ook vinden op onze website. Bij inwilliging van het verzoek ontvangt de gemachtigde een volmacht bewijs.

Stempas

U kunt het ook eenvoudiger doen door uw stempas te overhandigen aan een andere kiezer in de gemeente Medemblik. Vul het volmacht bewijs op de achterzijde van de stempas in en laat de gemachtigde uw stem uitbrengen. Deze gemachtigde moet zijn of haar identiteitsbewijs meenemen naar het stembureau en óók (een kopie van) uw legitimatiebewijs. Alleen dan kan de gemachtigde uw stem gelijktijdig met zijn of haar eigen stem uitbrengen.

Stempas wordt kiezerspas

Voor het referendum kunt u ook stemmen in een andere gemeente. Hiervoor moet u uw stempas omzetten in een kiezerspas. Met een kiezerspas kan in heel Nederland worden gestemd. Dit geldt alleen voor het referendum. Het aanvragen van een kiezerspas kan tot en met 16 maart. Het formulier vindt u op onze website. Zelf (op afspraak) langskomen kan tot en met dinsdag 20 maart tot 12.00 uur.

Verkiezingen gemeenteraad 2018