MEDEMBLIK - Eind april dit jaar opende ze haar biologische winkel aan de Nieuwstraat in Medemblik. Nu al is Petra Rustenburg genomineerd voor de Award Duurzame Ondernemer 2018. Hoe pakt ze het aan?


“Toekomstgericht ondernemen betekent op het juiste moment voorsorteren op (maatschappelijke) veranderingen,” zegt Petra Rustenburg. “Voor ons is een duurzame bedrijfsvoering met aandacht voor mens, dier en milieu de normaalste zaak van de wereld. Liv Eco kiest voor een 100% biologisch assortiment. Ook kopen we zoveel mogelijk lokaal in bij biologische boerderijen en telers uit Medemblik en omgeving. Dat scheelt veel onnodige transportkilometers.”

Vegetarisch
Liv Eco heeft ook bijvoorbeeld LED-verlichting en dichte koelingen. Ze voeren een vegetarisch assortiment omdat de vleesconsumptie een groot veroorzaker van klimaatproblemen is. Petra Rustenburg: “We enthousiasmeren onze klanten om samen met ons voor ‘plastic free’ te gaan. Uiteraard scheiden we ons afval. We streven elke dag opnieuw naar verbeteringen binnen Liv Eco. Ondernemers kunnen zich nog voor de Award aanmelden. Kijk op medemblik.nl/nieuws