MIDWOUD - Zaterdag 7 maart reikt burgemeester Frank Streng een Koninklijke onderscheiding uit aan Elly Leeuwrik (58) uit Midwoud. Elly is vanaf 1979 lid van toneelvereniging De Rozenstruik’ uit Midwoud. De uitreiking is in Café De Post, Tripkouw 28.

Jarenlang stond ze zelf op het toneel maar sinds tien jaar heeft de vereniging in Elly Leeuwrik een bevlogen regisseuse en lid van de leescommissie. De 145 jaar oude toneelvereniging was een aantal jaren geleden op sterven na dood. Er waren welgeteld maar twee leden over. Eén daarvan was mevrouw Leeuwrik. Door een actieve ledenwerving met een oproep in huis-aan-huis bladen en door middel van workshops wist zij de vereniging weer nieuw leven in te blazen.

De laatste tien jaar geeft zij als regisseuse leiding aan de toneelgroep. Zij doet dat met veel humor en energie. Met haar positieve aanpak motiveert zij de groep. Daarnaast verzorgt zij het decor en houdt ze zich bezig met het programmaboekje. Wekelijks besteedt zij vele uren aan de vereniging. Zij is een onmisbare kracht voor het amateurtoneel in het dorp en zorgt ervoor dat een belangrijk cultuurgoed in de gemeenschap in stand blijft.

Voor al haar inzet voor de toneelvereniging in de gemeenschap van Midwoud-Oostwoud is zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.