HOOGKARSPEL - Programma Koningsdag Drechterland

Leve de Koning!
In de gemeente Drechterland is op Koningsdag weer veel te beleven! De oranjecomités en activiteitenverenigingen in onze gemeente hebben een feestelijk programma samengesteld.

Programma Koningsdag
Voor activiteiten op Koningsdag verwijzen wij u naar de programma’s van de Oranjeverenigingen- en comités. Daarin staan onder meer de sportactiviteiten op het Spirit-complex in Hoogkarspel, badeendjesrace en zeskamp op het dorpsplein bij De Schalm in Westwoud, Spel spektakel met jungle op het plein bij de Roelof van Wienesse school in Wijdenes en ’s middags activiteiten op het terrein voor Café De Roode Leeuw in Venhuizen.

Aubades
Het gemeentebestuur van Drechterland nodigt u uit om aanwezig te zijn bij de aubades die burgemeester Michiel Pijl in ontvangst neemt op Koningsdag.

Een aubade is het toezingen van een geliefde of een vorst in de vroege morgen. De aubade op Koningsdag, waarbij het volk de koning toezingt, is een typisch Nederlandse traditie. De burgemeester treedt op Koningsdag op als vertegenwoordiger van de koning in de gemeente.

Zaterdag 27 april 2019 vinden de volgende aubades plaats:
- 9.15 uur, Hoogkarspel, op het Raadhuisplein.
- 10.15 uur, Venhuizen, Bosmanstaete. U kunt een kopje koffie drinken in de Bosmanstaete
- 11.00 uur, Westwoud, voor dorpshuis De Schalm

Vlaggen mag!
Op 27 april 2019 hijsen vele inwoners de Nederlandse vlag met de oranje wimpel. Dit geeft een heel bijzonder en feestelijk gezicht in onze gemeente. De vlag met wimpel mag volgens de Nederlandse vlaginstructie tot zonsondergang uithangen.