KOGGENLAND - Op woensdag 11 oktober is de gerenoveerde sporthal de Koggenhal officieel heropend door wethouder sport Caroline van de Pol. Daarna startte een badmintontoernooi, waar zo’n 30 inwoners aan mee deden.

Mariska Kop ontving de aanmoedigingsprijs, in de vorm van een eerste periodeabonnement van badmintonclub De Goorn.

Trots

Sporthalbeheerder Kevin Vreeker is trots op de vernieuwde sporthal: “Er ligt een prachtige nieuwe vloer en de verlichting is vernieuwd. De ruimte is helder en daardoor komt de belijning beter uit. Doordat het licht meer aansluit bij daglicht oogt de ruimte groter en lekker fris. LED verlichting geeft ook een enorme kostenbesparing. Ik heb gekozen voor een aangepaste belijning van de vloer. Naast de bekende zaalsportafmetingen zijn er nu ook kleine voetbal en handbal wedstrijdjes mogelijk zijn. Doordat de materiaalruimte nòg beter is ingedeeld kunnen de gebruikers de spullen makkelijker pakken. De huidige tribune wordt vervangen door kleinere mobiele tribunes. Door de invouwbare en verrolbare constructie is de tribune gemakkelijk te verplaatsen. Gemakkelijk voor het onderhoud van de vloer en gebruik. De ruimte kan dan ook worden gebruikt voor andere doeleinden. Misschien in de toekomst als bijvoorbeeld E-sport (Electronic sport) voor de jeugd. Dit is competitief spelen van computerspellen.”

Ook wethouder van de Pol is enthousiast over de vernieuwde sporthal: “Onze inwoners kunnen nu nóg prettiger sporten in de Koggenhal. Sporten is belangrijk voor de gezondheid, het is leuk én het is een goed middel om elkaar te ontmoeten. Ik ben trots op ons sportaanbod in Koggenland, er is voor ieder wat wils.”

Evenementen

De Koggenhal is ook prima te gebruiken voor evenementen. Kevin: “Binnenkort is hier de modelspoorbeurs. Diverse muziekevenementen hebben in het verleden plaats gevonden, de sporthal heeft een goede akoestiek. De nieuwe tribunes komen binnenkort!”

Hal boeken

Heeft u interesse om de Koggenhal te reserveren voor een evenement of sportuurtje? Neem dan contact op met Kevin Vreeker, via 06 51 17 65 25 of k.vreeker@koggenland.nl.