KOGGENLAND - Koggenland gaat voor razendsnel en stabiel internet voor álle inwoners. Netwerkbeheerder E‑Fiber is bereid om heel Koggenland van glasvezel te voorzien en voert de komende maanden campagne om dit mogelijk te maken.

In maart en april organiseert E-Fiber informatieavonden voor alle inwoners en ondernemers in Koggenland. Zodra de exacte data bekend zijn, ontvangt u hiervoor een uitnodiging.

Waarom glasvezel?

Het gebruik van internet is de afgelopen tijd explosief gegroeid en dat zal de komende jaren alleen nog maar toenemen. Films of series streamen, grote bestanden versturen, gamen, zorg op afstand, een slimme thermostaat... Deze toepassingen van het internet vragen om een betrouwbare en supersnelle internetverbinding. Glasvezel biedt hiervoor de oplossing.

Voordelen van glasvezel
Omdat bij een glasvezelverbinding de kabel niet wordt gedeeld met de buren, kan op elk gewenst moment en op meerdere apparaten tegelijkertijd van stabiel internet gebruik worden gemaakt. En ook nog eens in superieure kwaliteit. Bovendien is een glasvezelabonnement in de meeste gevallen goedkoper dan een kabelabonnement. De verwachting is dan ook dat binnen tien jaar heel Nederland is voorzien van een glasvezelverbinding voor internet, bellen en tv-kijken. En Koggenland blijft natuurlijk niet achter!

Ook bedrijven en buitengebieden

Wethouder Caroline van de Pol: “De aanleg van het glasvezelnetwerk is een uitkomst voor al onze inwoners. E-fiber voorziet niet alleen de woningen in de dorpskernen van snel en betrouwbaar internet, maar ook de huizen die verder uit de dorpskernen staan, in de zogeheten buitengebieden. Daarnaast worden alle bedrijven, scholen en verzorgingstehuizen aangesloten, zodat onze agrariërs, ondernemers en ouderen ook kunnen profiteren van de mogelijkheden die glasvezel te bieden heeft.”

Wat is glasvezel precies?

Glasvezel is gemaakt van een speciaal soort glas. Via een glasvezelnetwerk wordt informatie verzonden met behulp van laserlicht, waardoor hogere snelheden worden behaald dan via welk ander netwerk dan ook. Alle inwoners en bedrijven in Koggenland krijgen een eigen persoonlijke aansluiting op dit glasvezelnetwerk.