MEDEMBLIK - De jaarlijkse kermis in Medemblik gaat dit jaar door - in goed overleg met de kermisorganisatoren - aangepast en op een andere locatie.


Geen alcohol, geen lappendag
Mooi nieuws voor de kermisexploitanten én de liefhebbers van deze kermis. De kermis is dit jaar op de Vooroever, op het terrein bij het Regattacenter. Er wordt geen alcohol geschonken op het kermisterrein.

Lappendag, de traditionele jaarmarkt op de laatste dag van de kermis, gaat dit jaar niet door. De kermis in Medemblik is van 30 juli tot en met 3 augustus.

Locatie Vooroever voor een veilige kermis
Er is gekozen voor een andere locatie, omdat op deze plek de veiligheid goed georganiseerd kan worden. “We hebben alles op alles gezet om de kermis mogelijk te maken op een veilige en verantwoorde manier”, geeft burgemeester Frank Streng aan.

“We hebben verschillende locaties onder de loep genomen, ook in het centrum. Op deze plek op de Vooroever is er ruimte, is er mogelijkheid om de 1,5m afstand te houden en kunnen we in de gaten houden of het niet te druk wordt. Laten we er ook dit jaar een gezellige kermis van maken met zijn allen!”