KOGGENLAND - Op 12 september kunnen jongeren uit de gemeente Koggenland een cursus volgen over over alcohol- en drugsgebruik in het verkeer. Met het certificaat dat zij hier behalen, kunnen jongeren gratis het rijbewijs afhalen bij de gemeente. Jongeren besparen hierdoor niet alleen zo’n 40 euro, ze leren ook wat alcohol of drugs in het verkeer met je doet, met het oog op een veilige toekomst. Onderwerpen als medicijngebruik en het gebruik van je smartphone tijdens het rijden passeren ook de revue.

De gemeente Koggenland organiseert de cursus in samenwerking met Brijder Verslavingszorg van 19:00 tot 21:00 uur bij rijschool Hoek Bouma in Avenhorn. Alle jongeren die hun rijbewijs binnen twee jaar willen halen, kunnen zich hiervoor opgeven door een e-mail te sturen naar verkeerscursus@brijder.nl. Vermeld je geboortedatum in het bericht en geef duidelijk aan dat het om een verkeerscursus in Koggenland gaat. De cursus vindt bij voldoende aanmeldingen iedere maand plaats. De eerstvolgende data zijn 17 oktober, 14 november en 19 december.

Verantwoord middelengebruik
De gemeente Koggenland zet fors in op het terugdringen van alcohol en drugsgebruik onder jongeren en op de bewustwording bij ouders over de gevaren van het gebruik van deze middelen op jonge leeftijd. Het organiseren van deze cursus is één van de acties die hieruit voortvloeit. Burgemeester Posthumus: “Nog te vaak houdt de politie bestuurders aan onder invloed van alcohol of drugs. Deze cursus leert de nieuwe generatie wat de gevaren zijn van rijden onder invloed. Wij hopen door deze cursus het besef bij de nieuwe generatie te creëren dat dit echt niet kan. Het is niet alleen verboden, het is ook enorm gevaarlijk voor jezelf en anderen.”