STEDE BROEC - Op 25 en 26 september vindt de tweede editie van het sportevenement IRONMAN Westfriesland plaats. IRONMAN Westfriesland is een triatlon, waarbij de deelnemers een afstand zwemmen, fietsen en hardlopen. Het zwemmen en hardlopen vindt plaats in Hoorn, het fietsparcours loopt door zeven West-Friese gemeenten. Het gehele weekend staan er vijf activiteiten en wedstrijden op het programma. Naast drie triatlon wedstrijden: IRONMAN 70.3, IRONMAN 5150 en IRONMAN 4:18:4, zijner ook twee andere afstanden, namelijk een IRONKIDS-wedstrijd voor jeugd tot 14 jaar en de NightRun, een 5,5 km lange funrun zonder wedstrijdelement.

Parcours

Naast een grandioos sportspektakel, brengt het event voor inwoners en bezoekers ook een aantal verkeers- en parkeerbeperkingen met zich mee. Uiteraard proberen wij de hinder zoveel mogelijk te beperken. Op de plattegrond ziet u de route van de wielrenners. Het parcours (gedeelte Bovenkarspel) is voor al het gemotoriseerd verkeer afgesloten op zondag 26 september van 10.30 tot ongeveer 14.30 uur.

U kunt uw auto tijdens de afsluiting langs het parcours laten staan als u niet weg hoeft. Op de meeste plekken langs het parcours kunt u wandelen of met uw fiets aan de hand lopen. Oversteken kan ook, maar let goed op: de deelnemers kunnen op sommige plekken tot ruim 40 km/per uur fietsen.

Parkeren en oversteekplaatsen
Woont u aan het parcours en u wil weg met de auto, dan adviseren wij u uw auto tijdig buiten het parcours te plaatsen. Ook als u aan de Bakkerstraat, Houtstraat, Peperstraat en Kleine Kaai woont, adviseren wij u om uw auto uiterlijk een uur voor de afsluiting te verplaatsen naar een locatie buiten het parcours.

Voor de bewoners van het Nassaupark, Achter Het Rad en de Overtoom die met de auto weg willen, is er een oversteekplaats op de kruising Nassaupark met de Madame Curiestraat. Meer informatie over oversteekplaatsen, wegafsluitingen en tijden, plattegronden, omleidingsroutes en de straten die deel uitmaken van de parcoursen vindt u op www.bewoners.ironman.nl.

Spoedeisende hulp blijft uiteraard voor alle inwoners gegarandeerd. Met de hulpdiensten zijn afspraken gemaakt over het vrijhouden van nood- en calamiteitenroutes.

Aanmoedigen van deelnemers
Tijdens het evenement verwelkomt IRONMAN Westfriesland deelnemers vanuit de regio, Nederland en zelfs daarbuiten. Wij roepen u van harte op om hen aan te moedigen met uw buren of inwoners uit de wijk. U kunt de straat versieren en/of op die dag langs het parcours staan/zitten om de deelnemers aan te moedigen. Houd hierbij voldoende afstand van elkaar.

Meer informatie
De organisatie van IRONMAN Westfriesland is in handen van IRONMAN Nederland. De gemeente Stede Broec en de provincie Noord-Holland ondersteunen dit sportfestijn. Heeft u vragen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met IRONMAN Nederland via telefoonnummer 043 351 18 09. Tijdens het evenement is dit nummer ook als noodnummer in gebruik voor inwoners en ondernemers die aan het parcours wonen.