HOORN - Inwoners uit Westfriesland die vuurwerk in huis hebben, kunnen dat zonder consequenties inleveren op maandag 28, dinsdag 29 en woensdag 30 december. De inzamellocatie is bij de brandweerkazerne aan de Nieuwe Wal in Hoorn. Deskundige brandweermedewerkers nemen het vuurwerk daar in ontvangst. Dit jaar geldt er een landelijk vuurwerkverbod. Wie vuurwerk vervoert of afsteekt, loopt het risico op een boete.


Deze jaarwisseling geldt er een landelijk vuurwerkverbod, om de druk op ziekenhuizen, huisartsposten en handhavers op straat te verminderen. Om inwoners te helpen van al gekocht vuurwerk af te komen, start Hoorn een inzamelpunt waar iedereen uit Westfriesland terecht kan met zijn vuurwerk. Dit geldt ook voor zwaar vuurwerk dat eerder al illegaal was.

Burgemeester Jan Nieuwenburg wil, net zoals zijn Westfriese collega’s, met dit inleverpunt inwoners de mogelijkheid bieden om vuurwerk in te leveren. ‘Het is niet veilig om vuurwerk in huis of ergens anders voor langere tijd te bewaren. Daarnaast is dit een goede gelegenheid om mogelijk illegaal vuurwerk zonder gevolgen in te leveren. We weten dat ouders soms ook vuurwerk vinden in de kamer van hun kind. Dus neem geen risico’s door het te bewaren, maar lever het in. Dan wordt het door een speciaal bedrijf afgevoerd’, aldus Nieuwenburg.

Inleverdagen
Inwoners uit Westfriesland kunnen op maandag 28, dinsdag 29 en woensdag 30 december van 13.00 tot 16.00 uur terecht bij de brandweerkazerne aan de Nieuwe Wal 1 in Hoorn. Daar wordt het vuurwerk zorgvuldig verpakt. Daarna wordt het dagelijks snel door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd. Inwoners wordt gevraagd niet met het openbaar vervoer te komen. Lopend of met eigen vervoer is het veiligst.

Ga voor meer informatie over het vuurwerkverbod naar https://www.rijksoverheid.nl/vuurwerk