HEM - Het college van gemeente Drechterland heeft besloten om de herontwikkeling op de locatie van de voormalige Hemschool definitief te gunnen aan Twinstone B.V. Het schoolgebouw en bijbehorende gebouwen van de voormalige Hemschool in Hem zijn eind april reeds gesloopt. In het nieuwe bestemmingsplan is ruimte voor de bouw van zes woningen.

Beoordeling ingediende plannen

Voor de bouw van de zes woningen zijn via een aanbesteding vijf ontwikkelaars gevraagd een schetsontwerp en bijbehorend grondbod in te dienen. Daarop zijn er drie plannen ingediend bij de gemeente. Deze plannen zijn beoordeeld door een interne beoordelingscommissie, aangevuld met een stedenbouwkundige en een lid van de welstandscommissie. De plannen zijn beoordeeld op de volgende punten: architectonische en stedenbouwkundige uitgangspunten, duurzaamheid, planning en prijs. Naar aanleiding van de beoordeling is besloten om de herontwikkeling te gunnen aan Twinstone B.V.. Het plan zal worden verkocht door Optima Makelaardij uit Oosterblokker en de bouw zal worden uitgevoerd door Henver Bouw uit Blokker. Het schetsontwerp is afkomstig van Nieuweboer Architecten uit Zwaagdijk.

De heer Schouten, eigenaar van Twinstone B.V., reageert: ‘’We zijn zeer enthousiast dat we nu gezamenlijk verder kunnen met het uitwerken van de plannen. De woningen zullen naar verwachting eind derde kwartaal 2021 te koop worden aangeboden. De drie tussenwoningen zijn levensloopbestendig met een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.dehemmertoren.nl.''

Vervolg en planning
De direct omwonenden van de locatie worden door de gemeente per brief geïnformeerd over de uitkomsten van het aanbestedingstraject en de bijbehorende planning. Het bouwrijp maken van het perceel start na de bouwvak in augustus. De start van de bouw van de woningen staat gepland voor eind 2021 / begin 2022. Wethouder Yvonne Roos – Bakker is blij dat de nieuwe invulling van de locatie van de voormalige Hemschool nu zichtbaar wordt. Naast woningen komt er ook een speelveld. Bij de ontwikkeling hiervan speelt participatie een grote rol: omwonenden en toekomstige bewoners worden gevraagd om mee te denken over de invulling van het veld.