MEDEMBLIK - In opdracht van Rijkswaterstaat vernieuwt Boskalis van 29 april tot 2 mei in de avonden en nachten het asfalt op de A7 richting Amsterdam, tussen Medemblik en Wognum. Om de werkzaamheden met zo min mogelijk hinder uit te voeren vinden deze ’s avonds en ’s nachts plaats. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid en moet rekening houden met 15 minuten extra reistijd.

Rijkswaterstaat heeft samen met Boskalis besloten om de werkzaamheden eerder uit te voeren dan gepland, omdat er vanwege het coronavirus nu minder verkeer op de weg is.

Om bouwwerkzaamheden veilig te kunnen blijven uitvoeren, hebben overheid, werkgevers en werknemers gewerkt aan het protocol ‘Samen veilig doorwerken’. Uitgangspunt daarbij zijn de adviezen van het RIVM.

Nachtafsluitingen en omleidingen
Tijdens de nachtelijke werkzaamheden zijn alle rijstroken in de richting Amsterdam dicht. Ook de toerit naar de A7 bij Medemblik (11), de afrit naar Abbekerk (10a) en verzorgingsplaats ‘De Horne’ zijn dicht. Overdag zijn alle rijstroken, toe- en afritten beschikbaar voor verkeer.

De werkzaamheden vinden plaats op:
woensdag 29 april 19.00 tot donderdag 30 april 05.00 uur
donderdag 30 april 19.00 tot vrijdag 1 mei 05.00 uur
vrijdag 1 mei 19.00 tot zaterdag 2 mei 05.00 uur

Het verkeer wordt als volgt omgeleid:
Verkeer uit richting Den Oever op de A7 naar Hoorn en Amsterdam wordt vanaf aansluiting Medemblik (11) omgeleid via de N239 - N240 - N307 naar aansluiting Hoorn Noord (9)

Verkeer uit Medemblik op de N239 wordt vanaf aansluiting Medemblik (11) omgeleid via Zuiderzeestraat - Gouwe - Westerstraat - Nieuweweg naar aansluiting Wognum (10)

Weersgevoelige werkzaamheden
Onderhoudswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk niet doorgaan en worden ze opnieuw ingepland.

Advies
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van www.rws.nl/werkzaamheden en de gele borden te volgen die de omleidingsroutes aangeven.

Meer informatie
Meer informatie over groot onderhoud van het wegennet in Noord-Holland is te vindenop www.rijkswaterstaat.nl/wegenonderhoud-noord-holland. Weggebruikers kunnen voor meer informatie ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).