KOGGENLAND - Gemeente Koggenland zet zich in voor snel en stabiel internet voor alle inwoners en bedrijven. Volgende week wordt bekend of de benodigde aantal aanmeldingen gehaald is voor netwerkbeheerder E-Fiber om heel Koggenland gratis te kunnen voorzien van een glasvezelnetwerk.

Sluit minimaal 40% van de huishoudens voor 1 juli een glasvezelabonnement af via www.koggenlandopglasvezel.nl, dan worden alle woningen en bedrijven in Koggenland gratis op het netwerk aangesloten.

Niet alleen buitengebieden
Wethouder Caroline van de Pol: “Het is een unieke kans om, niet alleen de buitengebieden waar de nood voor goed internet hoog is, maar heel Koggenland aan te sluiten op een glasvezelnetwerk. Ik hoop dat we de benodigde 40% aanmeldingen halen voor een toekomstbestendig Koggenland.”

Keuzevrijheid
Via www.koggenlandopglasvezel.nl kunnen inwoners en ondernemers kiezen uit verschillende providers en abonnementen. Een online keuzehulp helpt om het abonnement naar eigen wens samen te stellen. Als E-Fiber het glasvezelnetwerk gaat leggen krijgen alle adressen een persoonlijke aansluiting voor optimale snelheid en stabiliteit.

Waarom glasvezel
Gemeente Koggenland zet zich in voor snel internet via glasvezel voor een toekomstbestendige gemeente. Een glasvezelnetwerk voorziet in het toenemende dataverbruik en het maakt het wonen en werken in Koggenland nog fijner. Het draagt bij aan de leefbaarheid en aan een goed vestigingsklimaat.