SPANBROEK - Inwoners van Spanbroek hebben hem misschien al gezien: de nieuwe wandelbrug achter 't Kerkhuys. De brug verbindt het parkeerterrein en de passantenhaven met het terrein van ’t Kerkhuys en de Herberg. Saillaint detail is dat de brug door de gemeente Opmeer gekocht is via Marktplaats.

Al langer bestond het idee om een verbinding tussen het parkeerterrein en de locatie bij ‘t Kerkhuys te maken om het wandelnetwerk Westfriesland uit te breiden en te vernieuwen. Hiervoor is subsidie van de provincie Noord-Holland beschikbaar gesteld.

Er moest een wandelbrug richting het parkeerterrein komen en ook een hekwerk langs het wandelpad bij het weiland (om honden uit het weiland te weren). De kosten van een nieuwe brug zouden echter veel hoger zijn dan de beschikbaar gestelde subsidie.

Marktplaats
Daarom is het idee ontstaan om een tweedehands brug aan te schaffen om op deze wijze de kosten beperkt te houden en rekening te houden met de gemeentelijke bezuinigingsronde. Uiteindelijk werd er via Markplaats een een tweedehands brug gevonden en aangeschaft. Ook het hekwerk is inmiddels geplaatst. Alle kosten konden hiermee gedekt worden uit de subsidie.