KOGGENLAND - Keramiste Cock Witte uit Ursem schonk gemeente Koggenland een prachtig keramiekpaneel met de beeltenis van koningin Máxima. Enige jaren geleden heeft zij in opdracht van gemeente Koggenland al een keramiekpaneel van koning Willem-Alexander gemaakt. Het nieuwe paneel wordt naast het bestaande paneel gehangen in de raadzaal van het gemeentehuis.

Beide panelen zijn gemaakt met eigen gemaakte glazuren en de speciale stooktechniek Raku, daardoor hebben de panelen een levendig karakter.

Schenking
Nu het keramiekpaneel van koningin Máxima niet langer geëxposeerd wordt, heeft mevrouw Witte ervoor gekozen het te schenken aan de gemeente. Burgemeester Posthumus: “Wij zijn blij, dankbaar en waarderen het dat mevrouw Witte dit paneel aan ons schenkt. Het vormt een prachtige aanvulling op het paneel van koning Willem-Alexander en heeft een inspirerende uitstraling”.

Enthousiast ontvangen
“Ik wil graag dat zoveel mogelijk mensen van mijn werk kunnen genieten. Naast het paneel van koning Willem-Alexander komt het als tweeluik goed tot zijn recht in de raadzaal. Ik ben blij dat gemeente Koggenland het paneel enthousiast heeft ontvangen”, aldus mevrouw Witte. Tijdens de raadvergadering van maandag 9 juli a.s. zal het keramiekpaneel onthuld worden.