DE GOORN - Eind oktober zijn de werkzaamheden in het westelijk deel van het project N23 Westfrisiaweg grotendeels klaar. Het verkeer rijdt dan over de hoofdrijbaan van de nieuwe provinciale weg N194 en de zes nieuwe fietstunnels in Koggenland zijn dan open.

Om dit te vieren organiseert de gemeente Koggenland samen met de provincie Noord-Holland op zaterdag 3 november een recreatieve fietstunneltocht langs de zes nieuwe fietstunnels.

Fietsroute
Om 14.00 uur zal wethouder Caroline van de Pol de fietstocht openen en deelnemers de eerste stempel geven. Tot 15.00 uur kunnen deelnemers starten. De fietstunneltocht van circa 15 kilometer voert vanaf het gemeentehuis in De Goorn door alle zes de fietstunnels (Vredemakersweg, Westeinde, Spierdijk, Wogmeer, Dorpsstraat en Weerestraat) naar de gemeentewerf in Obdam.

Stempels
De deelnemers ontvangen bij de start een route- en stempelkaart en starten na het krijgen van een eerste stempel, dus niet tegelijk. In totaal kunnen deelnemers op de route acht stempels verzamelen: bij de start, finish en bij iedere fietstunnel. De finish van de fietstunneltocht is bij de gemeentewerf in Obdam. Bij het tonen van een volle stempelkaart ontvangen deelnemers een kleine attentie als aandenken voor hun deelname. Ook is er koffie, thee, limonade en wat lekkers. Finishen kan tot uiterlijk 16.30 uur.

Aanmelden
Wilt u meedoen met de fietstocht? Meldt u zich dan uiterlijk maandag 28 oktober online aan. Hierdoor kunnen wij zorgen voor een kleine attentie voor iedere deelnemer én de verkeersveiligheid waarborgen. Daarnaast kunnen wij u, indien nodig, nog voorzien van informatie. Bij slecht weer is het bijvoorbeeld mogelijk dat de fietstunneltocht wordt afgelast, daarover wordt u dan per e-mail geïnformeerd. Er kunnen maximaal 250 deelnemers aan deze fietstunneltocht meedoen.

Veiligheid
De fietstunneltocht is een recreatieve fietstocht. Deelname is op eigen gelegenheid en met een eigen verantwoordelijkheid om de algemene verkeersregels in acht te nemen. Bij iedere stempelpost attenderen we deelnemers op veilige deelname. Mocht het weer te slecht zijn, dan wordt de tocht geannuleerd.

Praktische informatie
Datum: zaterdag 3 november
Start: tussen 14.00 en 15.00 uur
Adres: gemeentehuis Koggenland, Middenhof 2, De Goorn
Finish: tot uiterlijk 16.30 uur
Adres: gemeentewerf Obdam, Laan van Meerweijde 104, Obdam

Fietstunnels open
De fietstunnel Dorpsstraat gaat op dinsdag 23 oktober open, de fietstunnel Wogmeer op vrijdag 26 oktober en de fietstunnel Vredemakersweg op dinsdag 30 oktober (onder voorbehoud). De fietstunnel Weerestraat is van woensdag 31 oktober tot en met vrijdag 23 november 17.00 uur afgesloten voor verdere afwerking, waaronder het aanbrengen van tegels op de zijwanden. (Brom)fietsers worden dan omgeleid via de nieuwe fietstunnel bij de Dorpsstraat. Speciaal voor de fietstunneltocht is de fietstunnel Weerestraat op 3 november geopend.