HOORN - Donderdag 5 maart is Incontro, het restaurant met Italiaanse keuken op station Hoorn Kersenboogerd, feestelijk geopend. Eigenaren Sergio en Gerda Bandelli vierden dat door ambachtelijke pizzapunten uit te delen. Wethouder Kholoud al Mobayed en regiodirecteur NS Irma Winkenius waren bij het feestelijke moment aanwezig. Vrijdag 6 maart draaien Sergio en Gerda een proefdag om te testen of en hoe zij zaken nog kunnen verbeteren. Na eventuele aanpassingswerkzaamheden in het weekend gaan de deuren van Incontro vanaf woensdag 11 maart definitief open.

Incontro is het Italiaanse woord voor ontmoeting. Sergio en Gerda hopen dat hun onderneming daar voor kan zorgen in de Kersenboogerd. Gerda Bandelli: “Na het runnen van onze eerdere restaurants en pizza-station Dolomiti op station Obdam is de Kersenboogerd een nieuwe uitdaging. Naast dat we de wijk een nieuwe ontmoetingsplek met ambachtelijk bereide gerechten bieden, willen we ook iets betekenen voor jongeren in de wijk. In Obdam hielpen we de jongeren die daar vaak rondhingen door hun in dienst te nemen. Ook hier in de Kersenboogerd zien we daar mogelijkheden toe”.

Aanwinst voor de wijk
Wethouder Kholoud al Mobayed: “Incontro is echt een aanwinst voor de wijk. Het geeft het stationsgebied meer aanzicht, er gebeurt meer en het wordt aantrekkelijker voor mensen om er te zijn. Daarnaast hebben de eigenaren veel ervaringen met het werken met, en motiveren van jongeren. De ondernemingskracht, maatschappelijke bijdrage en het enthousiasme van Sergio en Gerda brengt positiviteit in het centrumgebied van de Kersenboogerd. Een kans die zij hebben gegrepen en wij vanuit het programma Kansen voor de Kersenboogerd samen met de NS hebben ondersteund”.

Huiskamergevoel
Regiodirecteur NS Irma Winkenius: “Een gekoesterde wens gaat in vervulling. Het stationsgebouw stond al enige tijd leeg. Dat vonden we niet prettig voor onze reizigers. Dit station verdient een ontmoetingsplek, een fijne wachtplek waar je terecht kan voor een hapje en drankje. Sergio en Gerda hebben dit met Incontro gerealiseerd. Door hun ervaring op station Obdam weet ik zeker dat ze ook van deze vestiging een succes gaan maken. Wij zijn blij dat we hier samen met de gemeente een bijdrage aan hebben kunnen leveren”.

Aantrekkelijk stationsgebied
Het stations- en centrumgebied is belangrijk voor de Kersenboogerd. Het maakt de wijk compleet. Zoals opgenomen in de toekomstvisie van het centrumgebied zet de gemeente zich in om het station aantrekkelijker te maken. Hiervoor trekken NS, ProRail en gemeente Hoorn samen op. De nieuwe bestemming van het stationsgebouw is een mooi resultaat van deze samenwerking.