MEDEMBLIK - Jaarlijks reikt Duurzaam Medemblik een prijs uit aan de meest duurzame ondernemer uit de gemeente. Voor deze ondernemer is duurzaamheid de hoeksteen van zijn of haar bedrijf. Het thema wisselt jaarlijks en eerder werden al een duurzame cateraar, een circulaire luierkoningin en een aanjager van een duurzamer bedrijventerrein beloond met de award. Dit jaar is Duurzaam Medemblik benieuwd welke rol duurzaamheid (nog) heeft in tijden van ondernemen tijdens corona.

Duurzaam ondernemen tijdens corona

De coronacrisis dwingt ons om op een andere manier met elkaar om te gaan, op een andere manier te werken en dus ook op een andere manier te ondernemen. En in veel gedwongen veranderingen zit ruimte om van de nood een deugd te maken, ook als het om duurzaam ondernemen gaat. Daar heb je dan wel een vastberaden ondernemer met een duurzaam hart voor nodig. En dat komt goed uit, want dat is precies waar we jaarlijks naar op zoek zijn.

Thema 2020
De duurzaam ondernemen award 2020 wordt uitgereikt aan de Medemblikse ondernemer die de coronacrisis heeft aangegrepen om duurzaam of nóg duurzamer te gaan ondernemen. Bent u zo’n ondernemer, dan horen we graag van u. Of misschien wilt u iemand anders opgeven waarvan u vindt dat hij of zij deze prijs verdient.

Spelregels
Aanmelden voor nominatie is eenvoudig. Stuur een e-mail naar duurzaam@medemblik.nl en geef antwoord op deze drie vragen:
  • Welke impact heeft corona op het duurzaam ondernemen van het bedrijf?
  • Wat heeft het bedrijf precies duurzaam aangepakt?Hoe is dat gedaan?
Tip: Houd er rekening mee dat de antwoorden voor de juryleden helder zijn. Om de jury te helpen is raadzaam om specifieke informatie mee te sturen. Bijvoorbeeld een voorstel, plan van aanpak, foto’s, of een filmpje.

Eerdere Award-winnaars zijn uitgesloten van deelname.

Planning
Aanmelden kan tot uiterlijk 8 oktober. Daarna kiest een driekoppige vakjury de winnaar. De award wordt op 20 november - de dag van de ondernemer- aan de winnaar uitgereikt.

Duurzaam Ondernemers 2017/2018/2019