KOGGENLAND - Na de dorpsgesprekken met Scharwoude, Hensbroek, Zuidermeer en Berkhout gaan de collegeleden nu in gesprek met de inwoners van Ursem over de verdere ontwikkeling van een toekomstbestendig dorp. De inwoners van Ursem ontvangen een uitnodigingsbrief voor hun dorpsgesprek.

Daadkrachtige gemeenschap

Wij gaan als gemeente samen met de inwoners van Ursem op zoek naar de grote onderwerpen voor een toekomstbestendig Ursem. Dit doen wij met de vraag ‘Hoe ziet u Ursem graag over 10 jaar en hoe kunnen wij daar gezamenlijk aan bijdragen?’ Het dorp zit niet stil en wij vinden het uiterst belangrijk dat de inwoners als kenner van hun omgeving de aanjager zijn van ideeën en plannen. Als gemeente willen wij indien gewenst ondersteunen.

Burgemeester Posthumus ‘trots op energie van inwoners’

Door de gesprekken met Scharwoude, Hensbroek, Zuidermeer en Berkhout/Bobeldijk vormt zich ondertussen al een imposante lijst met initiatieven waar we samen met de inwoners invulling aan geven. Denk daarbij aan het strandje bij Markermeer, een Jeu-de-boulesbaan, verkeersmaatregelen, kleinschalige woningbouw, snel internet, dorpspleinen, jeugdvoorzieningen, gezondheidscentrum en zelfs het idee voor een energieneutraal dorp! Ik ben trots op deze energie van onze inwoners en ik ben heel benieuwd naar de ideeën van Ursem.”

College in gesprek met alle dorpen

Burgemeester Posthumus en wethouders Win Bijman, Caroline van de Pol en Koos Knijn gaan in gesprek met al onze dorpen over de toekomstige leefbaarheid. Meer informatie via www.koggenland.nl/dorpsgesprek