GROOTEBROEK - Korte tijd geleden heeft Reddingsbrigade De Streek een hypermoderne snelle reddingsboot ontvangen. De boot wordt, als onderdeel van de Nationale Reddingseenheden, landelijk ingezet bij ernstige overstromingsdreiging. Tevens staat de boot paraat voor search-and-rescue taken.

De reddingsboot
De boot is een Tinn Silver 550 Rescue en speciaal ontworpen voor hulpverlening op het water. Inzet door Nationale Reddingsvloot NRV met 75 parate eenheden en 15 reserve-eenheden. Gestationeerd op diverse plaatsen in Nederland, verspreid naar risico. Binnen de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord zijn 2 Tinn Silver reddingsboten gestationeerd. Reddingbrigade De Streek heeft momenteel 3 boten, 2 reddingsvletten en 1 Tinn Silver reddingsboot. De boot is al volop in gebruik bij trainingen en voor toezicht bij evenementen. ‘De Streek’ heeft onlangs Maarten van der Weijden begeleid bij zijn zwemtocht van Amsterdam naar Stavoren.

Doop en naamsonthulling
Afgelopen weekend waren alle leden samen een weekend weg in het Belevenissenbos in Lelystad en daar is de nieuwe boot officieel gedoopt door wethouder Lydia Groot. Ook onthulde zij de naam van de boot. De boot is vernoemd naar mevrouw Tiny Gorter-Langereis. Zij heeft Reddingsbrigade de Streek op 1 mei 1979 opgericht.

De Streek heeft 135 leden in leeftijd oplopend vanaf 6 jaar. Reddingsbrigade De Streek bestaat dit jaar 45 jaar.