KOGGENLAND - Vindt u het fijn om in een schone omgeving te wonen? Gemeente Koggenland organiseert op zaterdag 23 maart op de landelijke opschoondag diverse opruimacties! Inwoners worden van harte uitgenodigd om ook deel te nemen. Zo dragen we samen op een gezellige manier bij aan een schonere leefomgeving!

Iedereen kan een opruimactie organiseren. De eerste stap is om anderen (bijvoorbeeld vrienden en/of buren) enthousiast te maken om gezamenlijk het zwerfafval in de buurt op te ruimen. De volgende stap is om de actie aan te melden via www.koggenland.nl/opschoonactie. Inwoners mogen uiteraard ook op een andere datum aan de slag gaan; geen probleem!

Gemeente helpt met benodigde materialen, aanmelden voor 15 maart
Na de aanmelding neemt de gemeente contact op om te inventariseren wat er benodigd is om van de opruimactie een succes te maken. Denk hierbij aan grijpers, ringen, vuilniszakken, handschoenen en/of veiligheidshesjes. Deze materialen zijn ook in kindermaten beschikbaar. Om tijdig de spullen beschikbaar te hebben is het wel belangrijk dat inwoners zich vóór 15 maart 2019 aanmelden via de site.

Schoon houdt schoon
René Otter, beleidsmedewerker Wonen & Ondernemen: ‘Vorig jaar was deze actie heel geslaagd. We willen met deze actie niet alleen mensen bewuster maken van het zwerfafval, maar er ook direct iets aan doen. Een schone leefomgeving nodigt uit om het schoon te houden. Dat verdient Koggenland. Als gemeente houden we al regelmatig opruimrondes en ik weet dat er inwoners zijn die dit ook doen en dat is super! Met deze actie zetten we ons samen in voor een nog schonere gemeente.’

Jaarrond aanmelden
Het ruimen van zwerfafval beperkt zich niet alleen tot de landelijke opschoondag. Iedereen is het hele jaar welkom om zwerfafval op te ruimen. Uiteraard mag dat alleen, maar samen is wel zo gezellig! Aanmelden kan altijd via www.koggenland.nl/opschoonactie.