HOORN - Inspireer de gemeente en andere inwoners met je ideeën voor de invulling van het Hoornse stadsstrand! De gemeente organiseert in september verschillende mogelijkheden voor inwoners van Hoorn en de regio om ideeën te delen voor het stadsstrand op het gebied van sport, spel en horeca. Om meer te weten te komen en vragen te stellen over het ontwerp van het stadsstrand, en om in gesprek te gaan over het stadsstrand.

Ideeën invulling stadsstrand – van 1 september tot en met 30 september

Heb je goede ideeën voor de invulling van het Hoornse stadsstrand op het gebied van sport, spel of horeca? Vanaf 1 september tot en met 30 september kun je deze delen met andere inwoners en de gemeente op www.vooreenmooiestad.nl/stadsstrand. Wethouder Arthur Helling: ‘We vragen inwoners ons te inspireren met ideeën over sporten, spelen en horeca op het stadsstrand. Dit doen we in samenwerking met stadscommunity Voor een mooie stad. De gemeenteraad heeft in juni het ontwerp voor het Hoornse stadsstrand gekozen, en we gaan dit ontwerp in het najaar verder uitwerken. De ideeën van inwoners nemen we daar graag in mee. We willen het stadsstrand maken tot een plek waar inwoners en bezoekers vele dagen van het jaar plezier van kunnen hebben.’
Ga naar www.vooreenmooiestad.nl/stadsstrand voor meer informatie en het indienen van je idee. Kinderen kunnen ook hun ideeën voor sporten en spelen delen. Op www.vooreenmooiestad.nl/stadsstrand download je een kleurplaat waar je je idee op kunt tekenen.

Online bijeenkomsten over ontwerp stadsstrand – woensdag 9 september
Wil je meer weten over het ontwerp van het stadsstrand en je vragen kunnen stellen? Meld je dan aan voor de online bijeenkomst over het stadsstrand op woensdag 9 september. Er zijn twee sessies: van 16.00 tot 17.30 uur en van 19.30 uur tot 21.00 uur. Je krijgt tijdens de online bijeenkomst informatie over de keuzes die zijn gemaakt in het ontwerp op het gebied van bijvoorbeeld hoogtes en zichtlijnen, landschappelijke inrichting, wandel- en fietsroute, verkeer, parkeren voor auto en fiets en meer. Via de chat kun je vragen stellen.
Ga naar www.hoorn.nl/stadsstrand om je aan te melden voor een van de sessies. Deelnemers ontvangen vooraf een korte, duidelijke uitleg over hoe je mee kunt doen aan de online bijeenkomst. Ook mensen die daar nog geen ervaring mee hebben, kunnen eenvoudig meedoen.

Gesprekken bij de oeverdijk/het stadsstrand – zaterdag 19 september

Wil je met medewerkers van het team stadsstrand in gesprek over het stadsstrand? Heb je vragen of zorgen die je niet kwijt kunt in een online bijeenkomst? Wil je je idee voor het stadsstrand ook mondeling toelichten? Meld je dan aan voor een gesprek op locatie op zaterdag 19 september. Er zijn gedurende de dag gesprekken in groepjes van maximaal zes personen. Aanmelden is verplicht en bij aanmelding geef je op welke vragen en onderwerpen je wilt bespreken. De gesprekken vinden bij droog weer buiten plaats op het parkeerterrein bij de oeverdijk/het toekomstige stadsstrand. Omdat het parkeerterrein onderdeel is van de oeverdijk, gebeurt dit onder de voorwaarden en begeleiding van de Alliantie Markermeerdijken. De Alliantie zorgt voor hesjes en helmen voor de deelnemers. Het is niet toegestaan om de oeverdijk verder op te gaan. Wethouder Arthur Helling: ‘We vinden het een meerwaarde hebben om de gesprekken buiten bij de oeverdijk te hebben, omdat je het onderwerp van gesprek dan voor je hebt liggen. De zandige oeverdijk vormt de basis voor ons toekomstige stadsstrand. We zijn dan ook blij dat de Alliantie hier medewerking aan verleent en zorgt dat we het op een veilige manier kunnen organiseren.’ Bij slecht weer vinden de gesprekken plaats in Schouwburg Het Park. In beide gevallen worden alle benodigde corona-maatregelen getroffen.
Aanmelden voor een gesprek op locatie kan vanaf donderdag 10 september op www.hoorn.nl/stadsstrand.

Meer informatie
Informatie over het stadsstrand en de bijeenkomsten en gesprekken: www.hoorn.nl/stadsstrand
Informatie en delen ideeën over invulling stadsstrand: www.vooreenmooiestad.nl/stadsstrand

Informatie over de versterking van de Markermeerdijken: www.markermeerdijken.nl.