DRECHTERLAND - Op zondag 19 augustus komen de Westfriese Waterweken tot een spetterend einde in Drechterland. De activiteiten vinden plaats in het centrum van Hoogkarspel en aan het strand in Schellinkhout. De dag wordt geopend door burgemeester Michiel Pijl met aansluitend een brunch op het plein in Hoogkarspel.

Waterbootcamp en wandelen in Schellinkhout
Na de brunch kun je meedoen met een waterbootcamp op het strand van Schellinkhout. Het is een afwisselende training met oefeningen op het droge en in het water. Liever aan de wandel? Doe dan mee met een waterwandeling langs het West-Friese landschap inclusief versnaperingen.

Kiten en windsurfen
Altijd al eens willen ervaren of kitesurfen iets voor je is? Speciaal voor de Waterweken in Drechterland kan je op het strand van Schellinkhout voor € 15,- een proefles kiten volgen (normaal € 35,-). Ook kun je hier gezellig suppen, een proefles windsurfen volgen, een drankje, ijsje of snack halen en springen op het springkussen.

Minecraft workshop voor kinderen
Heb jij wel eens gehoord van het verdronken kasteel bij Wijdenes? In de zeventiende eeuw zou hier een kasteel gestaan hebben, maar het is verwoest door de Westfriezen tijdens de opstand. Er is zo weinig bekend over het kasteel dat het veel nieuwsgierige onderzoekers aantrekt: waar stond het precies en hoe zag het er uit? Samen met Bibliotheek Hoogkarspel kunnen kinderen het kasteel nabouwen in Minecraft.

Aanmelden voor de activiteiten
Meer informatie zie www.waterweken.nl/drechterland.