GROOTEBROEK - Op de kermis in Grootebroek delen we gratis waterflesjes uit aan het kermispubliek. De actie is onderdeel van de ‘Wie ben jij-campagne’ vanuit het regionale project In control of alcohol en drugs. De campagne is een van de acties om het alcoholgebruik onder jongeren te verminderen.


Voorzichtig met alcohol, ook tijdens de kermis
Alcohol en kermis zijn in Westfriesland sterk met elkaar verbonden. Geen probleem, vinden de Westfriese gemeenten. Maar tijdens kermissen wordt vaak overmatig alcohol gedronken, ook door jongeren. Daarom zeggen wij: alcohol mag vanaf je 18e maar drink met mate, hou controle en hou het leuk. En drink tussendoor water. Tenslotte is iedereen gebaat bij een gezellige kermis.

In gesprek over alcoholgebruik
De bedoeling van de campagne is met de kermisbezoekers in gesprek te gaan over alcoholgebruik. Op de kermis kunt u medewerkers van het bedrijf L!NK tegenkomen. Zij delen waterflesjes uit en gaan in gesprek met jongeren én ouders. Want ouders zijn het voorbeeld en kunnen helpen bij het tegengaan van overmatig alcoholgebruik onder jongeren.

Actie in Westfriesland
Na de kermissen in Bovenkarspel en Lutjebroek gaat L!NK nu aan de slag in Grootebroek. De actie wordt ook ingezet op de kermissen in Drechterland, Opmeer en Hoorn.