AVENHORN - Op maandag 10 december heeft burgemeester Posthumus besloten om een koopwoning in Avenhorn voor drie maanden te sluiten, omdat hier 210 hennepplanten zijn aangetroffen. Op vrijdag 14 december vindt de sluiting plaats. De planten zijn in beslag genomen en de woning is veilig gesteld. De verdachten zijn verhoord.

Nul tolerantie-beleid
Productie van en handel in soft- en harddrugs is in alle gevallen verboden. De gemeente Koggenland zet sterk in op handhaving. In Koggenland wordt een woning, gebouw of schuur bij een eerste overtreding van de Opiumwet onmiddellijk gesloten. Huisuitzetting kan het gevolg zijn bij drugs in de woning. Burgemeester Posthumus: “In mijn gemeente tolereer ik geen drugs en drugshandel. Ook de gemeenten in de regio doen dit niet, hierin trekken we één lijn. Het is verboden en bovendien gevaarlijk voor de volksgezondheid en de omgeving.Ook als het een koopwoning betreft, wordt deze gesloten.”

Meld verdachte situaties
Is er sprake van een verdachte situatie in uw buurt? Meld dit bij de politie via 0900 - 8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000.