DRECHTERLAND - Op 20 februari 2018 houdt de gemeente Drechterland een informatieavond over hoe het staat met het plan voor woningbouw aan de Kerkbuurt in Wijdenes. De avond vindt plaats van 19:30 tot 21:30 uur in dorpshuis De Wiekslag.

Beeldkwaliteitsplan
De gemeente heeft een beeldkwaliteitsplan laten maken voor een woningbouwplan aan de Kerkbuurt. In dit plan staan aanbevelingen van een stedenbouwkundig bureau voor onder andere de inrichting van het plan en het soort woningen dat binnen het plan past. Ook is er marktonderzoek gedaan naar de woningbehoefte in Wijdenes. Op de bewonersavond zal de gemeente het plan presenteren en toelichten. Inwoners kunnen aangeven wat zij ervan vinden en wat aandachts- en/of verbeterpunten zijn.

Mening inwoners
In maart vorig jaar heeft de gemeenteraad besloten dat op de locatie Kerkbuurt woningen mogen komen. Een stedenbouwkundig bureau heeft vervolgens een beeldkwaliteitsplan gemaakt. Het plan is beoordeeld door de Vitale dorpen-allianties Wonen Wijdenes en Pannaveld. Wethouder George Besseling: “Wij zijn heel blij met hun inzet en inbreng. Nu zijn wij benieuwd naar de mening van de inwoners. Iedereen is van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.”

Programma

  1. Presentatie beeldkwaliteitsplan door stedenbouwkundig bureau BügelHajema
  2. Pauze
  3. Inzien van het plan. Gelegenheid voor het stellen van vragen en delen van aandachtspunten met medewerkers van de gemeente en het stedenbouwkundig bureau.
  4. Sluiting.