HOORN - Op 25 november start de officiële samenwerking tussen de gemeente Hoorn en Stichting DeBroekriem, een vrijwilligersorganisatie voor en door werkzoekenden. Tijdens de aftrapbijeenkomst geeft wethouder Kholoud Al Mobayed het startsein voor een seizoen bomvol workshops en trainingen voor werkzoekenden. Pieter Vermeer vertelt als oprichter van DeBroekriem over het ontstaan van de community én over de kracht van netwerken. Ook is trainer, schrijver en coach Gijs van Dalfsen aanwezig om werkzoekenden deze middag mee te nemen in een interactieve workshop over het aanpakken van iets nieuws, zoals bij het starten van een nieuwe loopbaan.

Meer werkzoekenden ondersteunen
DeBroekriem is een landelijk activiteitenplatform voor en door werkzoekenden. Pieter Vermeer, oprichter van DeBroekriem: “Als werkzoekende is het belangrijk om tijdens je zoektocht naar een baan positief en in beweging te blijven. Met onze netwerkbijeenkomsten en workshops helpen we werkzoekenden hierbij. Zij ontmoeten collega-baanzoekers om ervaringen uit te wisselen, breiden hun netwerk uit en vergroten hun sollicitatievaardigheden.” Wethouder Kholoud Al Moyabed (arbeidsmarktbeleid): “Deze activiteiten zijn een goede aanvulling op de hulp die de gemeente biedt om werkzoekenden in Hoorn te ondersteunen tijdens hun zoektocht naar werk. Door deze samenwerking kunnen we nu nog meer werkzoekenden op weg helpen, motiveren en enthousiasmeren”.

Aanmoedigen iets nieuws te ondernemen
In de interactieve workshop van Gijs van Dalfsen experimenteren werkzoekenden met een nieuw gebied wat hen aantrekt. Van Dalfsen is partner bij trainingsbureau Bright new things en gespecialiseerd in het coachen van mensen die iets nieuws willen oppakken. Ook schreef hij het boek ‘Switchen – Hoe? Zo!’. Van Dalfsen: “Ik kijk ernaar uit deze middag met werkzoekenden in gesprek te gaan over hoe zij dat nieuwe gebied kunnen betreden en hoe zij dat aan kunnen pakken. Zelf heb ik een zekere desinteresse voor het gebaande pad en verken ik met plezier nieuw terrein. Daarom vind ik het mooi om werkzoekenden die iets anders willen of juist nog geen idee hebben wat ze willen, te helpen en aan te moedigen iets nieuws te ondernemen.”

Aanmelden ‘Kick-off bijeenkomst ‘Switchen – Hoe? Zo!’
De aftrap en workshop ‘Switchen – Hoe? Zo!’ vinden plaats op maandag 25 november van 14.00 tot 16.00 uur bij de bibliotheek in Hoorn. De bijeenkomst is gratis. Aanmelden kan via https://www.debroekriem.nl/event/kick-off-startbijeenkomst-hoorn/