DRECHTERLAND - Een Koninklijke onderscheiding, ook wel ‘lintje’ genoemd, is een blijk van waardering voor personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor een vereniging, instelling of maatschappelijke organisatie. Iedereen kan iemand voordragen. Kent u iemand die zich al jaren inzet voor de maatschappij? Draag deze persoon voor!

Ruim van te voren indienen
De procedure voor een Koninklijke onderscheiding neemt veel tijd in beslag, dien uw aanvraag daarom ruim van tevoren in. De lintjesregen is elk jaar op de laatste werkdag voor Koningsdag. Wilt u iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding tijdens de lintjesregen in 2019? U kunt dan tot uiterlijk 1 juli 2018 een voorstel indienen bij de burgemeester.

Ook op andere momenten van het jaar worden Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Bij aanvragen voor deze bijzondere gelegenheid dient u rekening te houden met een termijn van 5 maanden voor de gewenste uitreikingsdatum.

Werkwijze
Voor een aanvraag neemt u contact op met Mary Vriend via: Mary.Vriend@sed-wf.nl of 0228-352 352. U ontvangt dan alle informatie en voorwaarden die nodig zijn voor de aanvraag.