Schellinkhout - De aanleg van natuurspeeltuin Skik in Schellinkhout is in volle gang. Na een lange periode van voorbereidingen is het in natuurspeeltuinen gespecialiseerde hoveniersbedrijf “de Twee Heren” gestart met de grondwerkzaamheden in het parkje. Als voorbereiding op de werkzaamheden zijn voor de start van het broedseizoen een aantal bomen gekapt om ruimte te maken voor de speeltuin. De werkzaamheden zullen zo’n 6 weken gaan duren.


Kabelbaan, touwen en waterpomp
Er wordt een eilandje gecreëerd, waarvan de grotere kinderen met een 30 meter lange kabelbaan door de speeltuin kunnen roetsjen. Met allerlei touwen kan tussen de bomen worden geklauterd.Ook aan de jonge kinderen is gedacht, er komt een waterpomp waar ze lekker met water kunnen kliederen. Er komen muurtjes waar (groot)ouders of begeleiders gezellig kunnen zitten om hun kroost in de gaten te houden.

Ontwerp
Kinderen en tieners uit Schellinkhout hebben vorig jaar mee geholpen bij het ontwerp voor de natuurspeeltuin. Hoveniersbedrijf “de Twee Heren” heeft alle wensen en ideeën van de kinderen vertaald in een veilig en spannend ontwerp. In het voorjaar hebben de initiatiefnemers Anne-Mieke Meijer en Vivian van der Zwaag bij de notaris de stichting Natuurspeeltuin Skik opgericht. Het projectteam heeft inmiddels versterking gekregen van twee enthousiaste dorpsbewoners. Vanuit de gemeente krijgt het projectteam al van het allereerste begin veel steun.

Vitale dorpen
De gemeente Drechterland heeft in het kader van het project Vitale Dorpen een flink bedrag uitgetrokken voor de basisaanleg van de Natuurspeeltuin. Met dit bedrag is de stichting er nog niet. Om alle wensen van de kinderen te realiseren is stichting Natuurspeeltuin Skik op zoek naar aanvullende financiële middelen. Ook is hulp in materiaal, materieel of mankracht meer dan welkom.

Kinderen en vrijwilligers helpen mee
In de laatste week van september hebben de kinderen samen met enthousiaste vrijwilligers geholpen met het metselen van muurtjes. Ook zijn er van takken takkenrillen gemaakt.Takkenrillen dienen als nest, voedsel of schuilplek voor bijvoorbeeld vogeltjes, padden, insecten of egels. Want naast een uitdagende, leuke speelplek voor kinderen, blijft de natuurspeeltuin vooral het leefgebied van de flora en fauna in het parkje van Schellinkhout.

Wilt u helpen?
Mail naar: natuurspeeltuin.skik@outlook.com
Like en volg onze FB Natuurspeeltuin Skik Schellinkhout
Doneer t.a.v. Stichting Natuurspeeltuin SKIK, Rabobank nr: NL 33 RABO 0330 5304 53