Maar tijdens de VAKANTIE heb ik daar veel minder last van???
Hoe kan dat?

Zorg voor een opgeruimde omgeving /een opgeruimd hoofd!

Vol hoofd!
… “ik ben een ontzettende piekeraar, mijn hoofd zit vaak vol met onzinnige dingen, waardoor ik nergens meer zin in heb, ook heb ik heel vaak hoofdpijn, vooral als ik in drukke situaties ben geweest (bijv. vergaderingen op het werk) ben ik helemaal uitgeblust als ik thuiskom, terwijl ik nergens geen last van heb tijdens mijn vakantie of op een feestje bij vrienden of familie. Hoe kan ik hier zelf iets aan doen om mijn hoofd leeg te maken? Of zijn er andere manieren om te ontspannen (bijv. bepaalde oefeningen)?”…

Herkenbaar?
Fysieke klachten krijg je van te veel aan je hoofd, piekeren is een van de meest voorkomende aanleidingen voor hoofdpijn en het heet dan ook spanningshoofdpijn, vaak resulterend in Stress of in een Burn-out! Typerend daarbij is vaak ook dat op ontspannen momenten, zoals tijdens de vakantie, in het weekend, je nergens last van hebt.

Rommel om je heen zorgt ervoor dat alle energie uit je wordt gezogen, terwijl je gevoelens van chaos hiervoor in de plaats krijgt. Rommel is een vaak niet-herkende bron van stress, die tot uiting kan komen in de vorm van ANGST, FRUSTRATIE, AFLEIDING en zelfs SCHULDGEVOELENS.

Geef je huis en kantoor dus een frisse schoonmaakbeurt, verwijder overtollig papier en prullaria, ruim digitale bestanden op, net zoals alle andere ‘spullen’ die alleen ruimte in nemen, zowel in je fysieke omgeving als in je gedachten.

Stressklachten zijn vaak de oorzaak van uitval door ziekte, dus tijd om op te houden met piekeren en ook hier letterlijk ruim schip te maken. Met behulp van de juiste coaching, je gedachten leeg te maken of zo te veranderen dat piekeren niet meer lukt, help ik je van je stress, je “ vol hoofd gevoel” af. Meer info over dit onderwerp, of het gratis intake gesprek aan te vragen klik op: www.unchainyourbrain.nl