MEDEMBLIK - Bijna 40 jaar geleden startte het museum als tijdelijke expositie boven op zolder in het voormalig Weeshuis. Het museum wil het historische Nederlandse bakkersambacht letterlijk levendig te houden. De sfeer van vroeger met de geur van verse koek. Levendig en gastvrij zijn voor jong en oud. Bijna 2 miljoen bezoekers en vele prijzen later is het duidelijk dat het enthousiasme, de kennis en kunde van de bevlogen bakkers en de gastvrijheid van de vriendelijke vrijwilligers zeer wordt gewaardeerd.

Dit is een museum in vol bedrijf. Dat is niet alleen te zien, maar ook de ruiken, te proeven, te beleven. Geen museum om alleen maar op afstand op afstand naar spullen te kijken, maar om met inzet van alle zintuigen de wereld van brood, banket, chocolade en suikerwerk te ontdekken. Alle schatten van het Nederlandse bakkersambacht, materieel en immaterieel, zijn hier te vinden. De bijzondere kennis, unieke vaardigheden en natuurlijk de typerend Nederlandse tradities.

Bij binnenkomst klingelt de deurbel en zet u meteen een stap terug in de tijd; de oude winkel, een bedrijvige bakkerij en nog meer demonstratieruimtes met chocolade, marsepein, suikerwerk en ijs. Zie hoe het gemaakt en verwerkt worden, tot een lekkernij òf tot eetbaar kunstwerk. Voor kinderen zijn er altijd lekkere extra activiteiten, en dat zonder extra kosten en zonder reserveren. Gewoon handen uit de mouwen en de bakker helpen.

Het Lekkerste museum van Nederland is een heerlijk geurig feest van herkenning.

Voor informatie:
www.deoudebakkerij.nl Nieuwstraat 6-8 , Medemblik 0227-545014