MEDEMBLIK - Het Bakkerijmuseum in Medemblik is dit voorjaar een crowdfunding actie gestart waarbij deegrollers en tegeltjes konden worden geadopteerd ter ondersteuning van de verbouwing van het museum. Hier is flink gehoor aan gegeven en zo ook door ondernemer Bas Koeten van Bas Koeten Racing BV.

Aangezien zijn vader, John Koeten, vroeger jarenlang bij Bakkerij Van Puffelen in Westwoud gewerkt heeft, wilde hij hem voor zijn 75e verjaardag graag verrassen met een eigen tegeltableau. In samenwerking met het Bakkerijmuseum is de historische foto op twaalf tegels afgedrukt en prijkt aan de muur van het vernieuwde museum, boven de bakkerskar van Van Puffelen die reeds in het bezit was van het museum.

Op zaterdag 25 september zal Bas Koeten zijn vader meenemen naar het museum alwaar hem een verrassing staat te wachten. In aanwezigheid van zijn gezin zal zijn vader zelf het tableau mogen onthullen. Dit zal waarschijnlijk rond 11.30/12.00 uur gebeuren.

Naast dit tegeltableau zullen ook de kleinere blauw/witte tegeltjes van de crowdfunding actie te bewonderen zijn in de Koekerij. De nieuw ingerichte ruimte waar koffie met lekkers genuttigd kan worden.