MEDEMBLIK - Het is 3 juli precies 40 jaar geleden dat Ans en Theo Spil op de zolder van het Weeshuis op 1 tafel een kleine expositie van historische bakkersspullen begonnen. Die startopstelling van het Bakkerijmuseum is opnieuw neergezet door dezelfde Ans en Theo in de grote zaal van het vernieuwde Bakkerijmuseum. Wat er in de 40 jaar daarna allemaal gerealiseerd is staat centraal in de overzichtsexpositie in diezelfde grote zaal.


Op 1 juli zullen eerst al onze vrijwilligers er een blik op kunnen werpen terwijl we met hen het jubileumweekend feestelijk starten. Op 2 juli zal de het verbouwde museum even feestelijk worden heropend door gedeputeerde Ilse Zaal waarbij ook de vele ondersteunende fondsen en overheden aanwezig zijn.

Op 3 juli is een heel feestelijk programma voor de bezoekers. Vanaf 10 uur zijn er op 10 verschillende locaties 20 zakken snoek met in totaal 40 vrijkaartjes verstopt. Dat wordt dus direct na de koffie snoep zoeken in Medemblik! Als je niets kunt vinden is er gelukkig vanaf 11 uur voor alle bezoekende kinderen zelf je eigen lolly maken in het museum. Iedereen krijgt bovendien 40% korting op de entree. Voor de bezoekers die de kinderleeftijd zijn ontgroeid is er gelukkig ook een activiteit; koekhakken of koekklappen. Dat is een oud kermisgebruik waarbij er in tweetallen werd gestreden om een taaitaaikoek in zo min mogelijk slagen door midden te hakken.

Wij hebben al verschrikkelijk veel zin in het weekend!