MEDEMBLIK - In een jaar waarin de eerste fase van de grote verbouwing is voltooid en veel dingen anders dan normaal blijven sommige dingen gelukkig ook hetzelfde. In het lekkerste museum van Nederland is het in koude maanden, in de geur van speculaas en chocolade, lekker warm toeven. Bakkers zijn bezig, kinderen mogen meehelpen én zelf een activiteit doen. Van 16 tot en met 31 oktober betekent dat volop, zij het iets aangepaste, gezelligheid en activiteit in het Bakkerijmuseum van Medemblik.

Uiteraard werken ze niet anders dan met lokale producten én historische en regionale recepten. De appels voor de appelbollen in de Herfstvakantiezijn super lokaal; de appelboom staat in de achtertuin van het museum. Lekkere appels voor de appelbollen, appeltaart en appelflappen… Heerlijk die herfst!
Die verse appels, daarin schuilt een deel van het geheim van de voortreffelijke smaak van de appelbollen. De andere factoren voor de legendarische smaakvolle appelbollen is toch een beetje bakkersgeheim, maar wellicht kunt u na lang aandringen wat tipjes van de sluier aan de bakker ontfutselen. Naast de appelbollen zijn er ook seizoenslekkernijen zoals taai-taai en gevulde speculaas. Dat is toch wel erg lekker voor bij de open haard…

Alle jonge bezoekers mogen, zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn, een herfstkoekje maken. Daarna mogen ze het gebakken koekje versieren. Voor veel kinderen is de herfstvakantie in het Bakkerijmuseum sowieso het hoogtepunt van het jaar want tegen betaling van € 2,50 extra mogen de kinderen ook zelf met marsepein aan de slag.

Verdere informatie over activiteiten in het museum kunt u vinden op de website www.deoudebakkerij.nl of bellen met 0227-545014. U vindt ons aan de Nieuwstraat 6 - 8 in Medemblik.