MEDEMBLIK - Het ANWB Fonds heeft de uitbreiding en aanpassing voor minder valide bezoekers van het Bakkerijmuseum uitgeroepen tot het mooiste maatschappelijke project van de provincie Noord-Holland. De initiatiefnemers ontvingen vandaag tijdens een digitale bijeenkomst met de winnaars van alle provincies een cheque van € 10.000 voor hun project.

“Ik ben onwijs blij met deze prijs”, zegt Henriëtte Roskam, directeur van het Bakkerijmuseum in Medemblik. “Dit is voor ons als museum een soort landelijke erkenning, deels ook omdat al die duizenden mensen via de ANWB hebben gestemd en omdat er ook nog een jury naar heeft gekeken.”

De bijdrage wordt gebruikt om het museum toegankelijker te maken voor bijvoorbeeld rolstoelers, ouderen met rollators of jonge ouders met buggy’s. Zo komt er ondermeer een lift naar de bovenverdieping. “Daarnaast gaan we uitbreiden voor de visueel gehandicapte bezoeker, met voelobjecten zoals broodvormen. Onze doelgroep is van nul tot honderd – en straks kunnen we die groep nòg beter bedienen.”

Een totaal van 46.317 Nederlanders heeft de afgelopen maanden meegestemd in deze landelijke campagne van het ANWB Fonds, waarbij voor iedere provincie van Nederland een winnaar is aangewezen. Het ANWB Fonds biedt financiële steun aan projecten die een bijdrage leveren aan de samenleving op het gebied van verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit en vrije tijd.

De verkiezing, die voor de derde keer is gehouden, liep aanvankelijk vertraging op vanwege corona. “Maar we zijn ontzettend blij dat we uiteindelijk hebben doorgezet”, vertelt voorzitter Paul Makken van het ANWB Fonds. “Want ondanks alle beperkende coronamaatregelen merken we - door het recordaantal inzendingen en stemmers én door de kwaliteit van de inzendingen - dat mensen nog steeds erg betrokken zijn met elkaar. ”

Wil je weten wie de andere winnaars zijn, kijk dan op anwb.nl