WEST FRIESLAND - Als je je bedrijf wilt promoten, dan kun je daar producten voor gebruiken die je hebt laten voorzien van de bedrijfsnaam of het logo van je bedrijf. Er is een breed scala aan producten die je daarvoor kunt inzetten. Vrijwel elk artikel kan op de één of andere manier worden gepersonaliseerd. Je kunt relatiegeschenken bestellen in een kleine hoeveelheid, maar als je wilt kun je ook een grote partij in één keer bestellen. Dit maakt de stuksprijs uiteraard lager.

Welk artikel past bij jouw bedrijf?

Voordat je een keuze maakt moet je je afvragen welk artikel goed past bij jouw bedrijf. Wil je geen risico lopen dan kies je iets dat altijd kan, zoals een handige linnen draagtas of een handige thermobeker met deksel. Maar als je een transportbedrijf hebt of een touringcarbedrijf dan is het natuurlijk leuk om een truck met oplegger of een bus als schaalmodel te laten bedrukken met jouw bedrijfslogo. Maar je kunt je ook laten leiden door het imago dat je wilt uitstralen. Heb je een beleggingskantoor waar uitsluitend klanten komen met een vermogen met 6 cijfers voor de komma, dan geef je je klant geen goedkope plastic balpen maar een mooie Parker in een geschenkdoos.

Giveaways voor bijzondere gelegenheden

Kleine cadeautjes met een kostprijs tot maximaal 1 euro zijn ideaal voor speciale gelegenheden. Je kunt ze uitdelen aan bezoekers als je met je bedrijf op een beurs staat of bij de opening van de nieuwe zaak. Als er ook kinderen bij de opening zijn dan verras je die met een ballon met logo of een stoere pet. Ook dit soort artikelen koop je voor een relatief laag bedrag. Bovendien kun je een voorraad gemakkelijk aanleggen om voor een volgende gelegenheid te gebruiken. Bedenk wel dat je dan niet aan rebranding moet gaan doen, want dan heb je er natuurlijk niets meer aan. Wees om dezelfde reden terughoudend met producten te bestellen die tijdsgebonden zijn, bijvoorbeeld bij een jubileum. Maak een goede calculatie van hoeveel je nodig denkt te hebben zodat je niet jaren later nog balpennen uitdeelt met ‘Jansen Autoschade 25 jaar’ terwijl het bedrijf inmiddels al bijna 30 jaar bestaat.

Zo regel je je bestelling

Wil je relatiegeschenken bedrukken bij Lavista dan begin je met het uitzoeken van het juiste product. Binnen deze categorie heb je vaak keuze uit tientallen of soms nog meer opties in verschillende prijsklassen. Als je het product hebt gevonden dat je het meeste aanspreekt kun je je je bestelling gaan plaatsen. Hiervoor heb je een digitale afbeelding van je logo nodig in een zo hoog mogelijke resolutie. Die stuur je mee met de bestelling. Nadat je de proefdruk hebt ontvangen en akkoord bevonden wordt je bestelling verwekt en geleverd. Ben je door je voorraad heen dan kun je vaak via een versnelde procedure een nieuwe bestelling doen als er geen wijzigingen zijn. Ook kun je soms een voorraad laten aanleggen die in delen wordt verstuurd zodat je kunt profiteren van volumevoordeel.