HOORN - Na veel oefenen en repeteren was het dinsdagavond zover; de opnames van het Knoop Gala, met het optreden van Yannic, John en Shalien voor groot publiek in Carré! Tijdens dit bijzondere gala, dat op 22 december wordt uitgezonden, staan muzikale talenten met een verstandelijke beperking in de spotlights.

Yannic, John en Shalien van Theatergroep Eenhoorn uit Hoorn hebben gisteravond bewezen dat ze op het podium thuishoren. Samen met Roxeanne Hazes maakten ze veel indruk op het publiek met hun eigen lied ‘Dromen’. Het was een fantastisch optreden, waarvoor Roxeanne vooraf misschien nog wel zenuwachtiger was dan de drie heren zelf; “het is hun liedje, ik hoop maar dat ik het niet verpest”. Het trio maakt zijn tv-debuut op 22 december om 20:25 uur op NPO 1.

Tijdens het Knoop Gala zingen of spelen muzikale talenten met een verstandelijke beperking de sterren van de hemel. Dat doen ze niet alleen, maar samen met grote Nederlandse artiesten. Dit jaar met niemand minder dan Nick & Simon, Trijntje Oosterhuis, OG3NE, Broederliefde, Roxeanne Hazes en Boef. Het Knoop Gala is natuurlijk niet compleet zonder de inbreng van het Metropole Orkest, dit jaar onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis.

Paul de Leeuw presenteert ook dit jaar met veel plezier en humor deze bijzondere avond in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Dieuwertje Blok brengt verslag uit vanuit de Greenroom.

Steun aan HandicapNL
Het Knoop Gala staat al jaren garant voor bijzondere en ontroerende optredens. Daarnaast wordt op deze avond aandacht gevraagd voor het werk van HandicapNL. HandicapNL (voorheen Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds) draagt eraan bij dat mensen met een verstandelijke beperking een volwaardig leven kunnen leiden. Een leven waarin zij hun talenten kunnen inzetten, zich kunnen ontwikkelen en kunnen meedoen in de samenleving, net als ieder ander.

Knoop Gala 2018 werd gisterenavond opgenomen, en wordt op zaterdag 22 december om 20.25 uur uitgezonden op NPO 1.

Afterparty op NPO 1 Extra
Na de uitzending gaat het feestje nog even door op NPO 1 Extra (Ziggokanaal 311 en KPN kanaal 58). Daar wordt de afterparty van Knoop Gala 2018 uitgezonden. Niet alleen de sterren van dit jaar zijn daarbij, maar ook bijzondere deelnemers van eerdere jaren.

De uitzending van het Knoop Gala 2018 is een NTR-productie in samenwerking met MediaLane.