NEDERLAND - Na enkele lenteachtige dagen, met weliswaar een frisse noordoostelijke wind lijkt de komende week wisselvallig te verlopen. Zeker in het begin en het einde van de week is er kans op wat buien, maar tussendoor zijn er ook enkele droge dagen.


Op zondag komt er meer bewolking voor dan in de voorgaande dagen. Mogelijk dat de zon heel sporadisch nog even door het wolkendek heen schijnt, maar zo zonnig als de afgelopen dagen gaat het helaas niet meer zijn. De maxima komen uit tussen 10 en 14 graden bij een matige wind uit oostelijke richtingen.

Op de eerste dag van de nieuwe week is de paraplu op veel plekken in het land geen overbodige luxe. Maandag verloopt grotendeels bewolkt en verspreid over het land kan het enige tijd regenen. Bij weinig wind stijgt de temperatuur stijgt naar 9 tot 11 graden.

Ook dinsdag blijft het niet helemaal droog. Verspreid over het land zijn enkele lokale buien mogelijk. Er zijn echter ook locaties waar de dag nagenoeg droog verloopt. De zon blijft wel grotendeels schuil achter de bewolking en de temperatuur komt uit tussen 8 en 10 graden.

De dagen daarna nemen de neerslagkansen tijdelijk weer af. Woensdag en donderdag lijken geheel droog te gaan verlopen met hier en daar wat ruimte voor de zon. De temperatuur valt ook weer wat hoger uit waardoor het alweer snel heerlijk weer is om te fietsen of te wandelen.

Vanaf vrijdag neemt de wisselvalligheid echter weer toe met enkele buien die ons land aandoen, ook in het volgende weekend. Ook dan ligt de temperatuur overdag rond de 15 graden. Langdurige perioden met regen hoeven we voorlopig niet echter nog niet te verwachten.