OBDAM - Volgende week verschijnt ‘Freia’, de tweede roman van West-Fries schrijftalent, Annet Langedijk. In 2021 debuteerde Langedijk met het bijzonder enthousiast ontvangen ‘Esmé’, een ontroerende en aangrijpende roman over een jonge vrouw die vier cruciale weken van haar leven beschrijft.


Langedijk, inmiddels overgestapt naar Uitgeverij Doornwater uit Obdam, kreeg sinds de verschijning van haar eerste boek, heel wat vragen over wanneer er een tweede roman van haar hand zou verschijnen. Dát boek is er nu en daarmee bewijst Langedijk dubbel en dwars geen eendagsvlieg te zijn. Met haar warme schrijfstijl weet de auteur haar personages opnieuw prachtig tot leven te wekken en in herkenbare situaties te plaatsen en dat maakt ‘Freia’ een verhaal dat bij veel lezers ontroering zal opwekken, maar ook herkenning zal bieden. Een invoelende roman over rouwen, veerkracht en de kracht van liefde.

‘Freia’ is niet alleen de titel van deze nieuwe roman, maar tevens de naam van het hoofdpersonage, een vrouw van 49. Wanneer Freia van de een op de andere dag besluit om een maand in haar eentje met een camper door Noorwegen te trekken, verrast dat iedereen. Vooral haar twee dochters Hanne en Guusje begrijpen er niets van. Freia is doorgaans namelijk niet van de spontane acties en al helemaal niet van alleen op reis gaan. Haar dochters waren bovendien in de veronderstelling dat hun moeder juist haar leven weer een beetje op de rit had na het overlijden van hun vader, anderhalf jaar geleden. Waarom deze reis en waarom zo plotseling? Vlucht Freia voor iets of is ze ergens naar op zoek?

Annet Langedijk woont in West-Friesland. Zij studeerde communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, werkte jarenlang in diverse communicatiefuncties en heeft verschillende vrijwillige functies bekleed, onder meer bij Inloophuis Pisa te Hoorn.

‘Freia’ is vanaf de laatste week van december overal te bestellen, onder meer via https://uitgeverijdoornwater.nl/romans/freia. Wilt u niet wachten of dit boek als kerstgeschenk geven? Stuur dan een mail naar vandewaterhanneke@gmail.com