Werksaam Westfriesland - 1000 mensen succesvol aan het werk

De 1000e cliënt heeft via WerkSaam Westfriesland een baan gevonden. Arnella Kwidama is trots dat zij bij Van der Valk Hotel Hoorn in de bediening werkt. WerkSaam feliciteert haar. "Dit succes vieren we graag met taart!" aldus directeur Marjolijn Dölle bij de overhandiging.

WerkSaam Westfriesland bestaat bijna twee jaar als uitvoerder van de Participatiewet voor de zeven Westfriese gemeenten. De organisatie ondersteunt mensen die geen werk hebben of op eigen kracht kunnen vinden. Arnella Kwidama uit Hoorn is de 1000e cliënt die nu een betaalde baan heeft.

Mijlpaal 

Directeur Marjolijn Dölle verraste Arnella bij haar nieuwe werkgever Hotel Van der Valk in Hoorn, met een taart in de kleuren van WerkSaam. "Een bijzondere mijlpaal, voor jou én voor WerkSaam. Wij zijn ontzettend trots op jou dat je dit werk hebt gevonden en we hopen dat je er met veel plezier naar toe blijft gaan.". Arnella startte een aantal weken geleden in de spoelkeuken, maar haar manager bood haar al snel een baan in de bediening aan. "Ik werk vijf ochtenden en ik heb het enorm naar mijn zin. Het team is fantastisch en de gasten bij het ontbijt gezellig. Ik ga nooit meer weg!"

Match vinden

Cliënten bij WerkSaam krijgen extra begeleiding en bemiddeling om weer aan de slag te gaan. Dölle: "Als onderdeel van het Werkgeversservicepunt NHN hebben we veel contact met ondernemers in de regio.Ze willen graag maatschappelijk verantwoord ondernemen, merken we, en daar past een samenwerking met WerkSaam heel goed bij. In overleg kijken we hoe we bij vacatures een match kunnen vinden met één van onze cliënten. Ook bieden we coaching en advies aan bedrijven. We zorgen er zo, samen met de inzet van de cliënt natuurlijk, voor dat de juiste kandidaat op de juiste plek terecht komt. Een succes voor alle betrokkenen. Je doet het samen in deze maatschappij."

Het succes wordt natuurlijk vooral ook bepaald door de inzet van de cliënt zelf. "We starten een traject op maat met een plan van aanpak en ondersteuning door middel van taal- of sollicitatietrainingen. Ons streven is om zoveel mogelijk mensen aan een baan te helpen, al dan niet via detachering. Betaald werk heeft op allerlei gebieden waarde, het gaat niet alleen om geld verdienen. Het zorgt voor meer eigenwaarde, je komt in je kracht te staan en bouwt een sociaal netwerk op. Je hoort er weer bij!"

Meer uitstroom

Uit recente rapportage blijkt dat WerkSaam Westfriesland goed scoort op uitstroom uit de uitkering richting werk. Maandelijks wist de organisatie in 2016 meer mensen aan werk te helpen dan gemiddeld het geval is bij gemeenten met een vergelijkbaar aantal cliënten.

Bent u als ondernemer ook bewust bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen? WerkSaam Westfriesland kan u hierin ondersteunen. Kijk voor meer informatie op www.werksaamwf.nl.